Makine Mühendisliği

Fabrikada Staj Yapacak Öğrencilerin Izleyeceği Prosedürler

24/04/2023 16:23:47 - 09/08/2023 16:23:47 - 5354 Okunma

1)Mühendislik Fakültesi Staj Yönergesi’ni ve Makine Mühendisliği Bölümü Staj Esasları'nı dikkatlice okuyun.

2)Staj yapacağınız yeri bulun.

• I. Grup Staj (İmalat stajı) yapacak olanların staj yerlerinde aşağıdaki imalat yöntemlerinden en az 3 tanesi olmalıdır.

TALAŞLI İMALAT, KAYNAK ,DÖKÜM ,PLASTİK ŞEKİL VERME , METAL ÜRETİM TEKNİĞİ ,ISIL İŞLEMLER ,TOZ METALÜRJİSİ ,KOMPOZİT MALZEME ÜRETİMİ , METAL ve SERAMİK KAPLAMA TEKNİKLERİ ,ÖZEL İMALAT YÖNTEMLERİ , ISITMA ve SOĞUTMA SİSTEMLERİ İMALATI , ISI-PROSES , MEKANİK ve DOĞALGAZ TESİSATI

• II. Grup Staj (Fabrika-Organizasyon Stajı) aşağıdaki verilen konu başlıklarının hepsini içermelidir.

İŞLETMENİN TANITIMI , ORGANİZASYON ŞEMASI , ÜRETİM PLANLAMASI , KALİTE KONTROL ÇALIŞMALARI , İŞ-ZAMAN ETÜDÜ , VERİMLİLİK ARTIŞI ÇALIŞMALARI , ENERJİ ve ÇEVRE - ENERJİ VERİMLİLİĞİ , MALİYET MUHASEBESİ , AMBARLAMA ÇALIŞMALARI , SATIŞ VE PAZARLAMA , İŞLETMEDE KULLANILAN BASILI FORMLAR (iş emri istek formu, puantaj föyleri vb.) (Bu formların birer örnekleri staj dosyasına eklenmelidir).

• Staj yapacağınız yerde en az 1 adet Makine Mühendisi bulunmalıdır.

3)İşletme Stajı Sözleşme Formu ve İşletme Stajı Sözleşmesi (3 nüsha)

•  Her sayfasını işletmeye onaylatın.

•  İşletme tarafından onaylanan İşletme Stajı Sözleşme Formu’nu ve İşletme Stajı Sözleşmesi’ni Bölüm Staj Komisyonu’na onaylatın.

•  Bölüm Staj Komisyonu Başkanı:  Doç. Dr. Olcay EKŞİ ( e-posta: olcayeksi@klu.edu.tr)

• İşletme ve bölüm staj komisyonu tarafından onaylanan İşletme Stajı Sözleşme Formu’nu ve İşletme Stajı Sözleşmesi’ni Fakülte Dekan Yardımcılığı’na onaylatın.

• 1 nüshasını Öğrenci İşleri’ne verilecek, 1 nüshası staja başlarken işletmeye teslim edilecek, 1 nüshası da öğrencide kalacaktır.

• İşletme Stajı Sözleşme Formu ve İşletme Stajı Sözleşmesi Öğrenci işlerine en geç 02.06.2023 tarihine kadar teslim edilmiş olmalıdır.

4)Staj Sicil Formu'nu doldurun ve işyerine onaylatın.

• Staj sicil formu aynı zamanda staj defterinizin içinde de bulunmaktadır.

• Staja başlamadan önce üniversiteye onaylatılmasına gerek yoktur. Stajdan sonra staj komisyonu tarafından imzalanacaktır.

5)Staj Başlangıç Belgesi

• Staj Başlangıç Belgesi’ni staja başlanan ilk gün itibari ile işyerince imzalanmış ve kaşelenmiş olarak e-posta yolu ile muh@klu.edu.tr e-posta adresine veya fakülte fax numarasına gönderin.

• Belgenin aslını 15 gün içerisinde kargo yolu ile fakülteye gönderin.

6)Staj Defteri

• Staj deferinin nasıl doldurulması gerektiği Makine Mühendisliği Bölümü Staj Esasları’nda yer almaktadır. Mutlaka orada belirtilen formata uyulmalıdır.

• İşyeri tanıtımı yapılmalıdır.

• Defterdeki ilgili alanlar eksiksiz doldurulmalıdır.

• ÖNEMLİ: Seçilen imalat yöntemi ile ilgili olarak kısa bir bilgi verilmeli, incelenen imalat yöntemi ile üretilmiş parçaların imalat resimlerinin çizilmiş olmalıdır. İmalat resmi teknik resim kurallarına uygun olmalıdır. (I. Grup staj için)

• ÖNEMLİ: İmalat resmi çizilmiş parçanın işlem aşamaları sırasıyla anlatılmalıdır. (I. Grup staj için)

• ÖNEMLİ: Fotokopisi çekilmiş ve sayfaya yapıştırılmış teknik resimler kabul edilmez. (I. Grup staj için)

• Her gün için en az 1 sayfa ayrılmış olmalıdır.

• Staj defterinin her sayfası staj yetkilisi tarafından imzalanıp kaşelenmelidir.

• ÖNEMLİ: Staj defterini imzalayan staj yetkilisi Makine Mühendisi, Malzeme ve Metalurji Mühendisi veya İmalat Mühendisi olmalıdır ve bunu ispatlayan DİPLOMA NUMARASI veya MAKİNE MÜHENDİSLERİ ODASI SİCİL NO  staj defterinin onay sayfasında mutlaka yer almalıdır. Yoksa staj defteri kabul edilmeyecektir.

7)Staj Sicil Formu

• Stajınız bittiğinde ve bölüme staj defterinizi teslim ederken staj sicil formunuda teslim etmeniz gereklidir.

• Staj sicil formu işletme tarafından doldurulduktan sonra kapalı bir zarf içerisinde size teslim edilmelidir. Bu zarfın açılış yeri dolduran kişi tarafından imzalanmalı ve kaşelenmelidir.

• Staj sicil formu bölümümüze mutlaka kapalı , kaşeli ve imzalı bir zarf içerisinde teslim edilmelidir. Yoksa kabul edilmeyecektir.

8)Staj Defteri Teslimi

• Staj defteri , kapalı zarf içerisindeki staj sicil formu ile birlikte öğrenci tarafından staj sonrası eğitim-öğretim döneminin en geç 3.haftasında teslim edilmelidir.

klu makine

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.