Makine Mühendisliği

Bölümümüz Hakkinda Bilgilendirme

25/03/2021 11:56:28 - 25/03/2021 11:56:28 - 1368 Okunma

Programı Tercih Edilebileceklerin Minimum Başarı Sıralaması

Makine Mühendisliğine; programın, yerleştirme puan türünde başarı sırası 300 bininci sırada olan adayın yerleştirme puanının altında yerleştirme puanına sahip adaylar yerleştirilmeyecektir (Ek puansız yerleştirme puanının başarı sırası dikkate alınır.). Bu şartı sağlamayan adaylar makine mühendisliği programını tercih edemeyeceklerdir. Bu şartı sağlayamayan adayların, tercih yapmış olsalar bile ilgili tercihleri yerleştirme işlemine alınmayacaktır (Okul birincisi kontenjanları dâhil.).

Programın Öğretim Dili

Öğretim dili Türkçe’dir.

Programın Öğretim Türü

Makine Mühendisliği Bölümünde örgün eğitim (yüz yüze eğitim) yapılmaktadır.

Programda Eğitim Faaliyetlerinin Gerçekleştirileceği Yer

Eğitim, Kırklareli Merkez ilçe Kayalı kampüsünde Mühendislik Fakültesi dersliklerinde sürdürülecektir.

Programın Normal Eğitim Süresi

Makine Mühendisliği eğitimi normal süresi 4 yıldır (8 yarıyıl).

Programın Maksimum Eğitim Süresi

Maksimum eğitim süresi 7 yıldır (14 yarıyıl). Bu süre zarfında okulu bitiremeyen öğrencilerin okulla ilişikleri kesilir.

Program İçeriği

Makine Mühendisliği program içeriği aşağıdaki bağlantıda belirtilmiştir.

Programın Eğitim Ücreti

8 döneme kadar eğitimden ücret alınmamaktadır. 8 dönemi geçiren öğrenciler harç ücreti ödemektedir.

Programın Laboratuvar Olanakları

Makine Mühendisliği Bölümünün laboratuvar imkanlarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabilir.

Programdaki Staj Zorunluluğu

Makine Mühendisliği Bölümünde iki staj uygulaması bulunmaktadır. Bu stajlar kapsamında makine-imalat ve işletme-organizasyon konularında zorunlu staj yapılmaktadır.

Programda Eğitimin Yürütülmesi ile Alakalı Öğrencinin Tedarik Etmesi Gereken Araç Gereçler

Ders uygulamalarında kullanılacak sarf malzemeler bölüm tarafından tedarik edilmektedir. Örgün eğitimde öğrenci kendi kullanacağı kırtasiye malzemelerini tedarik etmekle yükümlüdür. Bilgisayar ile tasarım ve analiz derslerinde kişisel bilgisayar ihtiyacı doğmaktadır. Ayrıca öğrenciler kütüphanedeki bilgisayarları araştırma/ödev amaçlı kullanabilmektedir.

Programdan Mezun Olanların İstihdam Edilebilecekleri Yerler

Mezun olan öğrenciler kamu ve özel sektörde “makine mühendisi” olarak istihdam edilmeye hak kazanmaktadırlar.

Programda Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı Bulunup Bulunmadığı

Makine Mühendisliği Bölümünde zorunlu veya isteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfı bulunmamaktadır.

Programdaki Kısmi Zamanlı Çalışma Olanağının Bulunup Bulunmadığı

Makine Mühendisliği Bölümünde kısmi zamanlı çalışma imkânı bulunmamaktadır.

Programda Burs ve Yurt İmkanının Bulunup Bulunmadığı

Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerine burs ve yurt imkanı sunmamaktadır. Burs ve yurt imkanı kapasite dahilinde Kırklareli Üniversitesi tarafından sağlanmaktadır. Burs/yurt hakkında Kredi Yurtlar Kurumu web sitesinden bilgi alınabilir.

klu makine mühendisliği

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.