Makine Mühendisliği, endüstride ve araştırma alanlarında çalışabilecek, enerjinin üretilmesi ve kullanılması, imalat, konstrüksiyon ve tasarım, yeni ürünlerin, teknolojilerin geliştirilmesi görevlerini başarı ve en ekonomik şekilde yerine getirecek, sürekli bilgi ve beceri geliştirme tutumunu edinmiş, grup çalışması yapabilen mühendisler yetiştirmektir. Makine Mühendisliği bölümü ülkemizde ve dünyanın her yerinde, makine mühendisliğinin değişik alanlarında başarı ile görev yapabilecek, sosyal gelişmişlik düzeyi yüksek, gelişime açık mühendisler yetiştirir.
Bölümümüz 2016-2017 öğretim yılında lisans seviyesinde örgün öğretim ile eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamış olup ilk mezunlarını 2020-2021 bahar yarıyılı sonunda vermiştir. Lisansüstü seviyesinde 2016-2017 öğretim yılında faaliyetlerine başlamış olup ilk mezunlarını 2020-2021 bahar yarıyılı sonunda vermiştir.
Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde eden ve mesleki stajını tamamlayan öğrencilere Makine Mühendisliği alanında lisans diploması verilir. Makine Mühendisliği bölümü mezunları, ülkemizde ve diğer ülkelerde, endüstri ve araştırma alanları, enerjinin üretilmesi ve kullanılması, imalat, konstrüksiyon ve tasarım, yeni ürünlerin ve teknolojilerin geliştirilmesi ile değişik yönetsel görevlerde başarı ile görev yapacak şekilde yetiştirilecektir. Bu nedenle, söz konusu alanlar ile bu alanlara yakın diğer branşlarda iş görebilirler.