Makine Mühendisliği

Bölüm Başkanından

10/08/2016 16:14:15 - 12/08/2016 16:14:15 - 604 Takip

Sevgili Öğrencilerimiz,

Hayatınızın en önemli evrelerinden birine başlamak üzeresiniz. Üniversitemizde bulunacağınız dört seneden sonra okulumuzdan yeterli bilgi ve becerilerle donanmış olarak ayrılacak olmanız beklentimiz ve umudumuzdur. Bunu başaracak kapasiteniz vardır ve bu kapasitenizi harekete geçirmenizi bekliyoruz.

Üniversitemizde, Makine Mühendisliği konusunda iyi eğitilmeniz için okulumuzun tüm ilgili elemanları gayret gösterecektir. Öğretim üyelerimiz ve diğer görevliler siz ilk öğrencilerimizi karşılamaktan ve eğitip öğretmekten memnuniyet duyacağız. Ama çok çaba sarf etmeniz gerekeceği gerçeğini hiç aklınızdan çıkarmamalısınız. Öğretim üyelerimizden öğreneceklerinizi, kendi gayretlerinizi de katarak, çoğaltmanızı bekleyeceğiz. Dört sene zarfında kendi alanınızda ve ilgi duyduğunuz diğer alanlarda meslek bilgileri edinmekle kalmayacaksınız, belki bunlardan da daha önemlisi, kendi kendinize öğrenmeyi de odak noktasına koyarak bu beceriyi edineceksiniz. Kendi kendinize öğrenmeyi öğrenmek iki açıdan son derece önemlidir:

• Dünyanın hiçbir üniversitesi bir alanda var olan tüm bilgileri öğrencilere öğretemez. Mutlak gerekli olanlar öğretilir, öğrenci, kendi çabaları ile yeni ve başka bilgileri de öğrenir. Bu durum hep böyle olacaktır.
  • Sizler için, Üniversitemizdeki dört senelik okul hayatından sonra, bu süreden çok daha uzun sürecek, hayat okulu başlayacaktır. Klasik, daha doğrusu eskimiş, bir mühendis olmamak için kendiniz hep yenilemeniz gerekecektir. Alanınızdaki bilgi miktarı sürekli ve artarak çoğalmaktadır. Kendinizi yenilemek için, özellikle çalıştığınız alanlarda, yeni bilgilerle de donanmanız gerekecektir. Bu ancak kendi kendinize öğrenmeyi başarabilirseniz mümkün olur. Hayat okulunda, okul, her zaman yanınızda olamayabilir.

Çalışma ve özel hayatınızda başarınıza etki eden bir parametre de sosyal insanlar olmanızdır. Sosyal becerilerinizi; grup içinde çalışmak, kalabalık ortamlarda fikrinizi açıklıkla söyleyebilmek, gerekli grupları kurabilmek, toplumda öncülük almanız ve benzeri beceriler önemli hazırlık devreleri gerektirir.  Geç kalmadan bu becerileri elde etmeye çalışın.

Türkçeyi iyi öğrenin ve özenli kullanın. Ayrıca, bir yabancı dili, hiç olmazsa kendi alanınızda yazılanları kolaylıkla okuyacak ve anlayacak kadar, öğrenin. Bu düzeyde yabancı dil öğrenmek için mutlaka o dilin konuşulduğu ülkede de yaşamak gerekmemektedir.

Bilgili, disiplinli ve sistematik çalışan, mantıklı düşünmeye alışmış, dürüst ve yurtsever insanlar olarak ülkemize katkı sağlayacaksınız ve hayatınıza anlam katacaksınız. Bu, sizin kendinize ve ülkenize karşı sorumluluğunuzdur aynı zamanda.

Sizlere tekrar hoşgeldiniz diyor, başarılar diliyorum.

Prof. Dr. Asım Kurtoğlu

Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı

Bölüm Başkanından

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.