Makine Mühendisliği

10/08/2016 19:14:51 - 28/09/2020 19:14:51 - 62781 Okunma

Sevgili Öğrencilerimiz,

Hayatınızın en önemli evrelerinden birine başlamak üzeresiniz. Üniversitemizde bulunacağınız dört seneden sonra okulumuzdan yeterli bilgi ve becerilerle donanmış olarak ayrılacak olmanız beklentimiz ve umudumuzdur. Bunu başaracak kapasiteniz vardır ve bu kapasitenizi harekete geçirmenizi bekliyoruz.

Üniversitemizde, Makine Mühendisliği konusunda iyi yetiştirilmeniz ve eğitilmeniz için okulumuzun tüm ilgili elemanları gayret gösterecektir. Ama çok çaba sarf etmeniz gerekeceği gerçeğini hiç aklınızdan çıkarmamalısınız. Öğretim üyelerimizden öğreneceklerinizi, kendi gayretlerinizi de katarak, çoğaltmanızı bekleyeceğiz. Dört sene zarfında kendi alanınızda ve ilgi duyduğunuz diğer alanlarda sadece meslek bilgileri edinmekle kalmamalısınız. Belki bundan daha önemlisi, kendi kendinize öğrenmeyi de odak noktasına koyarak, bu paha biçilmez beceriyi edinmelisiniz. Kendi kendinize öğrenmeyi öğrenmek iki açıdan son derece önemlidir:

  • Dünyanın hiçbir üniversitesi bir alanda var olan tüm bilgileri öğrencilere öğretemez. Mutlak gerekli olanlar öğretilir, öğrenci, kendi çabaları ile yeni ve başka bilgileri de öğrenir. Bu durum hep böyle olacaktır.
  • Sizler için, Üniversitemizdeki dört senelik okul hayatından sonra, bu süreden çok daha uzun sürecek, hayat okulu başlayacaktır. Klasik, daha doğrusu eskimiş, bir mühendis olmamak için kendiniz hep yenilemeniz gerekecektir. Alanınızdaki bilgi miktarı sürekli ve hızlı bir şekilde çoğalmaktadır. Kendinizi yenilemek için, özellikle çalıştığınız alanlarda, yeni bilgilerle de donanmanız gerekecektir. Bu ancak kendi kendinize öğrenmeyi başarabilirseniz mümkün olur. Hayat okulunda, üniversite, öğretim üyesi ve diğer öğretim elemanları her zaman yanınızda olamayabilir.

Çalışma ve özel hayatınızda başarılarınıza etki edecek bir başka etken de sosyal insanlar olmanızdır. Sosyal becerilerinizi; grup içinde etkin şekilde çalışabilmek, kalabalık ortamlarda fikrinizi açıklıkla söyleyebilmek, gerekli grupları kurabilmek, toplumda öncülük almanız ve benzeri beceriler önemli hazırlık devreleri gerektirir. Geç kalmadan bu becerileri elde etmeye çalışın.

Türkçeyi iyi öğrenin ve özenli kullanın. Ayrıca, bir yabancı dili, hiç olmazsa kendi alanınızda yazılanları kolaylıkla anlayacak kadar, öğrenin. Bu düzeyde yabancı dil öğrenmek için mutlaka o dilin konuşulduğu ülkede de yaşamak gerekmemektedir.

Bilgili, disiplinli çalışan, mantıklı düşünmeye alışmış, dürüst ve yurtsever insanlar olarak ülkemize ve insanlığa katkı sağlayacak ve hayatınıza anlam katacaksınız. Bu, sizin kendinize, ülkenize ve insanlığa karşı sorumluluğunuzdur aynı zamanda.

Sizlere tekrar hoşgeldiniz diyor, başarılar diliyorum.

 

Asım Kurtoğlu

 

Asım Kurtoğlu KLÜ Makine Bölüm Başkanı Makine Mühendisliği

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.